Wat is power yoga


Wat is power Yoga:

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga, afgeleid uit de Ashtanga Yoga. Bij Ashtanga Yoga ligt de routine vast, maar bij Power Yoga wordt er een mix gemaakt van de houdingen.

Een vinyasa is een serie houdingen die in een vloeiende beweging op het ritme van de adem worden uitgevoerd. Door de focus op de adem en jezelf, keer je naar binnen en ga je op in de flow. Tijdens een power yogales maak je intensief gebruik van bandha’s (spierslot) die ervoor zorgen dat je asana’s krachtiger worden, je houding verbetert en je prana (levenskracht) vasthoudt.

Power yoga staat naast kracht, vooral voor energie, concentratie en ademtechniek. Door het spelen met de asana’s, maak je op een andere manier kennis met je eigen lijf en ontdek je nieuwe mogelijkheden en grenzen. Je voelt je energiek, fit en krachtig. Aan het einde van een power yogales is je hoofd leeg en kan je lichaam zich volledig overgeven aan de eindontspanning. Je verlaat de les zo licht als een veertje en boordevol nieuwe energie!