Zwemles

Elk kind of volwassene heeft recht op zwemles. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook voor zijn of haar eigen veiligheid. Helaas leert de praktijk dat kinderen of volwassenen met autisme, ADHD, auditieve handicap of down syndroom niet altijd op zwemles zitten, omdat het vaak grote groepen zijn wat te veel stress geeft of omdat de kennis niet in huis is bij de zwemdocenten.
Daarom biedt “ik sport ook” zwemles aan voor deze kinderen of volwassenen.

Tijdens de les staat rust,duidelijkheid, veiligheid en plezier voorop. Mocht het kind bekent zijn met de ABA- methodiek dan kan de docent deze methode toepassen in de zwemles, de docent heeft de basiskennis hiervan in huis. Aan de hand van leuke speelse oefeningen zal geprobeerd worden om de doelstelling te behalen. Deze doelstelling zal per kind of volwassene worden opgesteld. “ik sport ook” biedt tussentijdse diploma’s aan om te blijven motiveren. Maar des te belangrijker: men heeft zijn best gedaan en dat hoort beloond te worden.

Natuurlijk kan het zijn dat bepaalde diploma’s te hoog zijn gegrepen.
De luxe die wij bieden is dat “ik sport ook” zelf diploma’s uitschrijft en u of uw kind altijd een diploma geeft. U of uw kind heeft dit nou eenmaal verdiend, omdat het hard heeft gewerkt. Het enige is dat het diploma dan niet officieel is erkend.

De zwemles wordt gegeven in regio Hilversum en een les duurt bij “ik sport ook” 60 min.